Sardine cu roşii la cuptor

Printeaza

Sardine cu roşii la cuptor din: sardine, usturoi, rosii, ardei capia, ardei gras, ceapa, ulei de masline, paine, unt, patrunjel, sare, piper, lamaie si mujdei.

 

Ingrediente:

  • 500 g sardine
  • 5 catei de usturoi
  • 500 g rosii
  • un ardei capia
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • doua linguri cu uleid e masline
  • o paine alba
  • 100 g unt
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • o lamaie
  • mujdei

 

Mod de preparare:

Ardeiul capia si ardeiul gras se spala, se curata de seminte si se taie julien sau cuburi.

Ceapa si usturoiul se curata de foi, se spala si se toaca marunt. Rosiile se spala, se taie felii sau se lasa intregi daca sunt prea mici.

Sardinele se curata, se eviscereaza, se spala si se condimenteaza.

Se stropeste o forma cu ulei, se presara o parte din legumele tocate, se asaza un rand de sardine, restul de legume si iar sardine.

Se presara patrunjel tocat, se toarna apa cat sa le depaseasca cu doua degete si se introduc in cuptorul incins.

Se coc la foc mediu 250-50 de minute, se scoate forma din cuptor si se pastreaza la cald.

Painea se taie felii, apoi cuburi, se amesteca cu unt topit si patrunjel tocat, sare si piper, se prajeste intr-o tigaie de teflon sau in cuptor si se serveste alaturi de sardinele cu legume.

Sardinele se servesc fierbinti, stropite cu lamaie sau mujdei.

 

Sardine cu roşii la cuptor

Sardine_cu_rosii_la_cuptor

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • sardine la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.