Sardine cu garnitură de fasole

Printeaza

O reteta delicioasa de sardine cu:fasole boabe, ceapa, foi de dafin, ardei gras, rosii, morcovi, telina, malai, masline negre, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel, muraturi.

Ingrediente:Sardine_cu_garnitura_de_fasole

  • 250 g fasole boabe
  • o ceapă
  • o frunză de dafin
  • doi ardei graşi
  • 4 roşii
  • un morcov
  • o felie de ţelină
  • 800 g sardine
  • 150 g mălai
  • 100 g măsline negre
  • o lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • pătrunjel
  • murături

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte cu apă rece şi se fierbe cu sare şi piper.

Când fasolea este pe jumătate fiartă se adaugă morcovul şi ţelina curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe, ardeii graşi tocaţi mărunt şi ceapa tăiată peştişori. Se pun 100 ml ulei, roşiile date pe râzătoare, puţin pătrunjel tocat şi se completează gustul cu sare şi piper.

Se mai toarnă puţină apă dacă este nevoie, se adaugă măslinele, coajă rasă de lămâie, frunza de dafin şi se fierbe totul până scade-^osul format. Sardinele se curăţă, se evis- cerează, se spală şi se condi­mentează. Se trec prin mălai şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră şi se gun pe un platou.

Se aşază alături fasolea, se presară coajă rasă de lămâie şi pătrunjel tocat şi se servesc ime­diat.

 

Pofta  buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.