Salată de primăvară cu păstrăv afumat

Printeaza

O reteta de salata de primavara dcu pastrav afumat din: pastrav afumat, amestec pentru salata, ridichi, nasurei, ceapa verde, suc de lamaie, zahar brun, usturoi, mustar de dijon, otet de vin, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Salată de primăvară cu păstrăv afumat

  • 320 g pastrav afumat fara piele
  • 2 pachete amestec pentru salata (salata creata, andiva, fetica, radicchio)
  • 2 legaturi ridichi
  • 1 mana nasturei tineri

pentru dressingul vinegreta:

  • 1 fir ceapa verde
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1-2 lingurite zahar brun
  • 1 cateld e usturoi
  • 2 lingurite mustar de dijon
  • 1 lingurita otet de vin
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa verde. Se amestecă zahărul cu suc de lămâie şi se lasă să se dizolve. Se adaugă usturo­iul pisat, muştarul şi oţetul şi se amestecă. în această compoziţie se toarnă uleiul în fir subţire şi se bate cu telul până ce ia naştere o compoziţie omogenă.

Se sărează şi se piperează vinegreta; se adaugă ceapa verde; se dă la frigider. Se curăţă peştele de eventualele oase cu o pensetă, apoi se împarte în 4. într-un castron mare, se amestecă frunzele de salată; se adaugă rondele de ridichi şi se amestecă.

Se repartizează în farfurii şi se pun deasupra bucăţile de peşte. Se presară năsturei şi se stropeşte fiecare porţie cu puţină vinegreta.

Salată de primăvară cu păstrăv afumat

Salată de primăvară cu păstrăv afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.