Salată cu frunze de spanac şi şuncă

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu frunze de spanac si sunca din: fasole verde, ulei de floarea soarelui, sunca afumata, paine, ciuperci, frunze de spanac, avocado, usturoi, mustar boabe, otet de vin rosu si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Salată cu frunze de spanac şi şuncă

  • 140 g de fasole verde fină
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 6 felii de şuncă afumată, tăiată mărunt
  • 2 felii subţiri de pâine albă fără coajă, tăiate cubuleţe
  • 200 g de ciuperci, feliate
  • 250 g de frunze tinere de spanac
  • 1 avocado, înjumătăţit şi feliat

pentru sos:

  • un căţel mic de usturoi, zdrobit
  • o lingură de muştar boabe
  • o lingură oţet de vin roşu
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele pentru sos cu o lingură de apă şi se condimentează cu sare şi piper. Se fierbe fasolea 3 minute până se înmoaie, se dă sub un jet de apă rece, apoi se scurge.

Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se frige şunca aprox. 4 minute până devine crocantă. Se scoate cu ajutorul unei spumiere într-un castron mare de salată.

Se prăjesc în acelaşi ulei cubuleţele de pâine până se rumenesc, după care se răstoarnă în bol peste şuncă. Se mai adaugă în tigaie un strop de ulei, se călesc ciupercile uşor, atât cât să se înmoaie un pic şi se reduce flacăra.

Când ciupercile sunt fripte un pic, se scot şi se adaugă în bol, împreună cu fasolea şi avacadoul. Înainte de a servi, se adaugă spanacul şi sosul şi se amestecă bine până se omogenizează.

Salată cu frunze de spanac şi şuncă

Salată cu frunze de spanac şi şuncă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.