Salata florentina

Printeaza

Salata florentina din: paine, rosii, ardei, ceapa, ulei, busuioc, masline, usturoi, otet, sare, piper.

Ingrediente:Salata_florentina

  • 5 felii de pâine albă
  • 2-3 roşii
  • 1 ardei gras (verde)
  • 1 ceapa rosie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4-5 frunzuliţe de busuioc verde
  • 150 g măsline maronii
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri oţet de vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai pâinea cubuleţe şi le rumeneşti crocant într-o lingură de ulei de măsline bine încins, apoi le scoti din grăsime pe prosoape absorbante.

Cureţi de seminte roşiile şi le tai cubuleţe. Ardeiul îl tai fâşii şi ceapa rondele. Aşezi toate ingredientele într-o salatieră, adaugi măsline si amesteci.

Separat, bati oţetul cu restul de ulei, cu busuiocul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Asezonezi salata cu sosul obţinut, iar la sfârşit adaugi usturoiul pisat. Serveşti salata după ce stă 30 de minute la frigider.

Salata florentina

Salata_florentina

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.