Salata de ridiche neagra

Printeaza

Salata de ridiche neagra din: ridiche neagra, ceapa de apa, sare, ulei, maioneza.

Ingrediente:Salata de ridiche neagra

  • 1 ridiche neagră mare sau 2 mai mici
  • 2 cepe de apă
  • sare
  • două linguri ulei
  • opţional: 1/4-1/2 kg maioneză

 

Mod de preparare:

Ridichea (ridichile) se curăţă de coajă şi se spală bine. Se rade apoi printr-o râzătoare mare, se sărează şi le lasă cel puţin 2 ore într-o strecurătoare pentru a-şi lăsa zeama. După aceea, se pune într-o salatieră, se amestecă cu ceapa tăiată fin şi cu uleiul.

Se poate servi imediat.

O variantă de preparare este Salata de ridiche neagră cu maioneză:

Se procedează ca la salata simplă, dar în loc de sosul cu oţet şi ulei se foloseşte maioneză. Ridichea rasă şi scursă de zeamă se amestecă cu ceapa tăiată mărunt, apoi se adaugă maioneza, până ce o înglobează. Se poate orna cu un strat de maioneză pe deasupra şi cu pătrunjel tocat mărunt.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.