Salată de conopidă

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de conopida din: conopida, masline, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, mustar si sare.

Ingrediente:Salată de conopidă

  • 1 conopidă mijlocie
  • 100 g rondele de măsline
  • 1 ceapă roşie
  • 1 căţel de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • zeama de la 1 lămâie mare
  • 2 linguri muştar
  • sare

 

Mod de preparare:

Desfaceţi conopida în bucheţele, pe care le fierbeţi timp de 10 minute, în apă clocotită cu puţină sare, după care le scurgeţi. Curăţaţi ceapa şi usturoiul.

Tăiaţi mărunt ceapa, iar usturoiul îl pisaţi. Din ulei, zeama de lămâie şi muştar, faceţi un sos vinegretă, pe care îl săraţi după gust.

Puneţi într-un castron conopida, ceapa şi usturoiul, le stropiţi cu sos şi amestecaţi uşor, folosind două furculiţe. Ornaţi salata cu rondele de măsline.

Salată de conopidă

Salată de conopidă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.