Salată de cartofi cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de cartofi cu legume din: cartofi, dovlecel, fenicul, broccoli, rosii, ulei de masline, cimbru verde, oregano, smantana, iaurt gras, sare si piper.

Ingrediente:Salată de cartofi cu legume

  • 4 cartofi
  • un dovlecel
  • un fenicul
  • 500 g broccoli
  • 4 roşii
  • 150 ml ulei de măsline
  • o linguriţă cu cimbru verde
  • o linguriţă cu oregano uscat
  • o lin­guriţă cu busuioc uscat
  • 100 ml smântână
  • 125 ml iaurt gras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Broccoli se spală, se rupe în bucheţele şi se fierbe în apă cu puţină sare. Se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Legumele crude se spală, se scurg de apă, se taie felii subţiri şi se ung cu ulei.

Se condimentează, se frig pe grătarul încins şi se aşază pe un platou. Cartofii se spală, se fierb în apă cu puţină sare, se curăţă de coajă şi se clătesc cu apă rece. Se taie cuburi şi se pun într-un castron. Se toarnă deasupra uleiul de măsline rămas, se presară cimbru, oregano şi busuioc.

Se condimentează, se amestecă cu grijă să nu se sfărâme cartofii, se acoperă cu un capac şi se lasă zece minute ca să se îmbine aromele. Se pune salata în farfurii, şe adaugă legume fripte şi se serveşte imediat.Se servesc cu un sos din smântână, iaurt, sare, piper şi usturoi pisat.

Salată de cartofi cu legume

Salată de cartofi cu legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.