Rulouri delicioase cu şuncă

Printeaza

O reteta de rulouri delicioase cu sunca din: maia, faina alba, cartofi, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, untura, sare, apa, sunca si mozzarella.

Ingrediente:Rulouri delicioase cu şuncă

pentru aluatul de cartofi:

  • 250 g maia
  • 250 g făină albă
  • 250 g cartofi
  • 20 g drojdie de bere
  • 2 linguriţe ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă untură
  • 50 ml apă
  • 20 g sare

pentru umplutură:

  • 200 g şuncă fiartă
  • 250 g mozzarella

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii şi zdrobeşte-i, apoi pune-i într-un vas împreună cu maiaua, uleiul de măsline, apa, untura şi sarea. Frământă un aluat, încorporând câte puţină drojdie şi făină, până când obţii o compoziţie netedă şi moale.

Pune aluatul într-un castron ceramic, fă-i deasupra o tăietură în formă de cruce şi acoperă vasul cu folie alimentară. Lasă-1 la crescut timp de 30 de minute.

Intinde pe masă o bucată de hârtie de copt, aşază aluatul pe ea şi întinde-1 cu suci- torul sau cu mâna, apoi lasă-1 să crească încă 30 de minute. Presară peste aluat mozzarella tăiată în cubuleţe şi acoperă-le cu felii subţiri de şuncă.

Incălzeşte cuptorul la 200° C. Rulează aluatul foarte strâns (foto 3). Taie-1 în felii groase de 1,5 cm. Pune hârtie de copt într-o tavă neaderentă şi aşază rulouri­le. Pune tava în cuptor şi lasă la copt 20 de minute. Serveşte rulourile fierbinţi.

Pentru a prepara maiaua, trebuie să di­zolvi 10 g drojdie în 125 ml apă călduţă. Adaugă 250 g făină albă, 1 lingură ulei de măsline extravirgin, un praf de sare. Amestecă uşor până când obţii o compoziţie netedă şi omogenă. înainte de a o folosi, maiaua trebuie lăsată să crească circa 2 ore.

 

Rulouri delicioase cu şuncă

Rulouri delicioase cu şuncă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.