Rulouri de pui umplute

Printeaza

Rulouri de pui umplute din: piept de pui, oua, faina, lapte, masline, ulei, apa, vin, piper.

Ingrediente: Rulouri_de_pui_umplute

  • 1 piept de pui
  • 2 ouă
  • 1 lingură făină
  • 50 ml lapte
  • 200g măsline verzi fără sâmburi sau umplute
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 pahar apă sau vin
  • piper

Mod de preparare:

Se bat ouăle împreună cu laptele, făina şi puţină sare.

Din compoziţia obţinută, se pregătesc două omlete. Se prăjesc în tigaia cu uleiul încins, până se rumenesc frumos pe ambele părţi.

Se taie pieptul de pui în două felii care se aşază între folii de polietilenă şi se bat cu un ciocan pentru şniţele, până când se obţin discuri subţiri.

Se îndepărtează foliile de plastic şi se presară feliile cu sare şi piper sau alte condimente, după gust.

Pe fiecare bucată de piept de pui se suprapune câte o omletă. Se înfig măslinele în câte un beţişor de bambus pentru frigărui şi se pun peste omlete.

Deasupra se rade puţin caşcaval şi se rulează pieptul de pui în jurul beţişoarelor.

Se leagă cu aţă groasă rulourile , obţinute şi se pun într-o tavă unsă cu puţin ulei.

Pentru a se rumeni mai frumos, se pot unge şi ruladele cu un strat fin de ulei. Se toarnă în tavă apă sau vin alb.

Se introduce tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 40-50 de minute.

Ruladele se servesc după ce s-au mai răcit astfel încât să fie posibilă îndepărtarea aţelor şi a beţişoarelor.

Rulouri de pui umplute

Rulouri_de_pui_umplute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.