Rulouri de peste cu piure cu portocale

Printeaza

O reteta de rulouri de peste cu cartofi, sare, bacon, rozmarin, piper, portocale, usturoi, ulei de masline si supa.

Ingrediente:Rulouri de peste cu piure cu portocale

  • 500 g cartofi
  • sare
  • 2 file de peşte fără piele (350 g, somon sau pangasius)
  • 8 felii bacon
  • 2 crenguţe de rozmarin
  • piper
  • 2 portocale
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • circa 50 ml supă

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi, apoi fierbeţi-i în apă cu sare cca. 15 minute. Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bu­cătărie, apoi tăiaţi-l pe lung în jumătate. Aşezaţi bucăţile de peşte pe lung, pe câte 2 felii de bacon.

Tocaţi roz­marinul. Presăraţi-l cu sarea şi piperul peste peşte. Rulaţi peştele în şuncă şi fixaţi rulourile cu scobitori. Stoarceţi sucul unei porto­cale. Pisaţi usturoiul. Incingeţi uleiul într-o tigaie cu fundul dublu şi prăjiţi ru­lourile de peşte 8-10 minute. La final căliţi şi usturoiul. Scurgeţi cartofii.

Adăugaţi supa şi sucul de portocale şi pasaţi cartofii uşor. Condimentaţi-i cu sare şi pi­per. Curăţaţi cealaltă porto­cală şi tăiaţi-i mărunt feliile, încorporaţi-le şi serviţi-le ală­turi de rulourile de peşte. Ornaţi-le după cum doriţi, cu puţină verdeaţă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.