Rulouri de calcan cu unt

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri de calcan cu unt din: fileuri de calnca, unt, ceapa, coniac, smantana, faina, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Rulouri de calcan cu unt

  • 4 fileuri de calcan curăţate
  • 60 g unt sărat
  • 1 ceapă mică
  • 50 ml coniac
  • 1 lingură smântână dulce
  • 2 linguri faină albă
  • sare
  • piper

pentru decor:

  • câteva fire de pătrunjel proaspăt

 

Mod de preparare:

Aşează fileurile între două bucăţi de folie alimentară şi bate-le uşor, apoi sărează-le şi piperează-le după gust. Rulează-le destul de strâns şi fixează-le cu câte o scobitoare. Toacă foarte mărunt ceapa şi înăbuş-o într-o tigaie, cu untul topit amestecat cu puţină apă.

Trece rulourile prin faină, scutură-le şi pune-le în tiga­ia cu ceapă. Lasă-le să se prăjească, întorcându-le pe toate părţile, până când prind o culoare aurie. Stropeşte-le cu coniac şi flambează-le. Lasă sosul să scadă puţin, apoi scoate rulourile şi aranjează-le pe un platou.

Pune smântână în tigaie şi fierbe sosul până când se leagă, apoi toarnă-l peste rulouri. Serveşte imediat, deco­rând cu pătrunjel proaspăt.

Rulouri de calcan cu unt

Rulouri de calcan cu unt

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.