Calcan cu stridii in sos

Printeaza

Calcan cu stridii in sos din: stridii, unt, morcovi praz, vin alb, smantana, calcan, sare si piper.

Ingrediente: Calcan cu stridii in sos

  • 12 stridii
  • 115 gr unt
  • 2 morcovi, feliati
  • 2 fire praz, doar partea alba tocat
  • 375 ml vin alb
  • 105 ml smantana
  • fileuri de calcan
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui cuțit de stridii, deschide stridiile intr-un castron pentru a pastra si sucurile, apoi cu atenție se scot din cochilii si se pun intr-un castron separat.

Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie, se adaugă legumele si gatiti la foc mic pana cand se inmoaie. Se toarnă jumătate din vin și se fierbe foarte ușor până când tot lichidul s-a evaporat.

Strecurati sucul de la stridii într-o tigaie mică și se adaugă smantana si vinul ramas. Se fierbe la foc mediu, până când amestecul s-a subtiat.

Adaugati jumatate din untul ramas si se amesteca pana se omogenizeaza. Asezonati, dupa gust, apoi se toarnă sosul într-un blender și procesati.

Întoarceți sosul in tigaie, aduceti la fierbere apoi adaugati stridiile. Gatiti timp de aproximativ 1 minut. Păstrati calde.

Asezonati fileurile de calcan cu sare și piper. Se încălzește untul rămas într-o tigaie mare si se rumenesc cate 2-3 minute pe fiecare parte. Se taie fiecare file de calcan în trei bucăți și aranjati pe platouri.

Asezonati cu legume si stridii si serviti cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.