Placinta cu vita si stridii

Printeaza

A existat o vreme în care stridiile erau ieftine, se găseau din belşug şi reprezentau mâncarea celor săraci, iar plăcinta cu carne de vită şi stridii era o modalitate ieftină de a-ţi asigura hrana de bază.

La fel ca multe dintre mâncărurile noastre preferate, şi aceasta a supravieţuit din generaţie în generaţie, în ciuda faptului că stridiile fac astăzi parte din categoria celor mai scumpe crustacee.

Acest fel de mâncare este asociat cu Irlanda şi a intrat în meniurile celor mai multe dintre puburile de aici, bucurându-se însă de popularitate şi în Australia, în Noua Zeelandă, precum şi în Marea Britanie.

Numeroase reţete recomandă Guinness, berea neagră care a devenit un simbol cultural al Irlandei, drept bază a sosului în care se servesc stridiile şi carnea de vită.

Berea se combină perfect cu crusta de aluat consistentă care îmbracă tocana. Aceasta se prepară cu untură şi se coace până devine maro la suprafaţă.

 

Placinta cu vita si stridii

Placinta cu vita si stridii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.