Stridii Rockefeller

Printeaza

Există multe feluri de mâncare din repertoriul gastronomic franţuzesc care şi-au primit numele după unul sau altul dintre descendenţii dinastiei Rockefeller. Multe dintre aceste preparate au în compoziţia lor ingrediente sofisticate şi costisitoare.

Se spune că stridiile Rockefeller au fost create într-un restaurant numit Antoine’s, din cartierul francez al oraşului New Orleans, la sfârşitul secolului XIX, însă nimeni nu cunoaşte reţeta iniţială.

Se pare că la început, pentru a pregăti acest fel de mâncare, se fierbea nişte spanac împreună cu pesmet, pătrunjel, sos tabasco, pastis (un lichior pe bază de anason) şi condimente.

Apoi, spanacul era pasat şi din el se făcea un piure, care se punea peste stridiiile păstrate în cochiliile lor. în cele din urmă, stridiile erau date la cuptor, sub arzătorul de grătar, ca să se rumenească.

In unele reţete mai elaborate, la amestecul de bază prezentat mai sus se adaugă şi alte legume de culoare verde, cum ar fi feniculul, ceapa verde, prazul şi tulpinile de ţelină, precum şi puţin sos Worchesteshire şi ketchup.

 

Stridii Rockefeller

Stridii Rockefeller

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.