Ruladă de cartofi cu legume

Printeaza

Ruladă de cartofi cu legume

Ingrediente:Ruladă de cartofi cu legume

  • 1 kg cartofi
  • 2 ouă
  • 1 pahar lapte
  • 1linguriţă unt
  • sare
  • 500 g morcovi
  • 2 linguri unt (umplutura)
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • sos de smîntînă

 

Mod de preparare:

Cartofii, curăţaţi, se fierb în apă sărată. Cînd sînt gata se stre­coară de apăşi se strivesc ca pentru piure, se amestecă cu laptele, untul şi sarea.

Morcovii, curăţaţi şi spălaţi, se taie ca tăiţeii şi se prăjesc înă-buşit în unt cu zahărul, sarea şi cîteva linguri de apă pînă scad bine şi se moaie.

Pe un şervet udat şi bine stors se întinde în strat uniform coca de cartofi, pe deasupra legumele, şi se rulează cu şervetul unind capetele.

Se aşază ruloul pe o tavă unsă cu unt, se unge cu ou şi se dă la cuptor pînă se rumeneşte. Înainte de a fi servit, se taie felii groase de două degete.

Se serveşte cu sos de smîntînă, sos de lapte sau sos de ou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.