Rulada cu lamaie si nuca

Printeaza

Rulada cu lamaie si nuca din: oua, sare, zahar pudra, faina, cacao, unt, lamaie, lapte, nuca.

Rulada_cu_lamaie_si_nuca

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahăr pudră
  • 150 g făină
  • 3 linguri cacao

Pentru cremă:

  • 300 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 2-3 lămâi
  • 250 ml lapte
  • 60 g făină
  • 100 g nucă măcinată
  • miez de nucă

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor şi pui hârtie de copt într-o tavă. Baţi ouăle cu zahărul şi un praf de sare, până capătă o con­sistenţă spumoasă. Incorporezi făina şi amesteci până se omogenizează.

Torni jumătate din compoziţie în tavă, iar în restul rămas adaugi cacaua şi amesteci. Pui şi compoziţia cu cacao în tavă şi dai la cuptor 20 de minute. Scoţi blatul pe un pro­sop umed şi rulezi cu tot cu prosop.

Freci untul cu zahărul, coaja şi zeama de la lămâi. Dizolvi făina în puţin lapte, iar restul îl pui pe foc. Când dă în clocot, adaugi făina dizolvată şi amesteci până se îngroaşă. Laşi la răcit şî combini-cu crema de unt şi nuca.

Desfaci blatul şi întinzi trei sferturi din cremă. Rulezi din nou, iar restul de cremă îl pui într-un pos şi decorezi rulada. Deasupra, din loc în loc, aşezi jumătăţi de miez de nucă.

Rulada cu lamaie si nuca

Rulada_cu_lamaie_si_nuca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.