Rulada cu ceafa de porc afumata

Printeaza

Rulada cu ceafa de porc afumata din: ceafa de porc afumata, slanina, cartofi, oua, pesmet, faina, usturoi, sare, piper, untura, varza murata si patrunjel verde.

Ingrediente:Rulada_cu_ceafa_de_porc_afumata

  • 200 g ceafa de porc afumata
  • 100 g slanina
  • 800 g cartofi
  • 3 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 90 g faina
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri untura
  • 400 g varza murata
  • 2 linguri patrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Tai ceafa afumată şi slănina bucăţi mici şi le prăjeşti întt-o tigaie până se rumenesc uşor. Le dai deoparte şi le laşi să se răcească. Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi dai pe răzătoarea mică, îi storci bine de zeamă şi îi amesteci cu ouăle, pesmetul, făina, usturoiul pisat, sare, piper, după gust, şi cu ceafa şi slănina. Omoge­nizezi totul foarte bine.

Intinzi compoziţia de cartofi pe o tavă medie îmbrăcată cu hârtie de copt, ungi cu untură toată su­it prafaţa şi introduci blatul în cuptorul preîncălzit la 210° C pentru 20-25 de minute, până devine auriu. Il scoţi din tavă şi îl laşi să se răcească.

Speli varza în multe ape, o storci bine, o toci fideluţă, o amesteci cu pătrunjelul tocat mă­runt şi o întinzi peste blatul de cartofi. Rulezi cât mai strâns, o tai felii şi o serveşti.Poţi servi rulada rece, dar şi caldă, dacă o umpli cu varză călită imediat după ce scoţi blatul din cuptor.

Rulada cu ceafa de porc afumata

Rulada_cu_ceafa_de_porc_afumata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.