Rulada cu cacao si visine

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu cacao si visine din: oua, sare, faina, zahar, amidon, praf de cacao, foite de gelatina, visine, frisca, branza dulce, lichior de visine si gem de visine.

Ingrediente:Rulada cu cacao si visine

  • 4 ouă
  • sare
  • 180 g de zahăr
  • 50 g de făină
  • 50 g amidon
  • 20 g de praf de cacao
  • 3 foiţe de gelatină
  • 1 borcan cu vişine (340 g)
  • 100 ml de frişca
  • 300 g de brânză dulce
  • 2 linguri de lichior de vişine
  • 3 linguri de gem de vişine

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Separaţi ouă­le. Bateţi albuşurile spumă cu un praf de sare.

Bateţi găl­benuşurile cu 100 g de zahăr şi 3 linguri de apă fierbinte, încorporaţi spuma de ou. Amestecaţi făina, amidonul şi praful de cacao şi înglobaţi-le în amestecul cu ou.

Intindeţi aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi coaceţi-l pe al doilea nivel de jos 8-10 minute.

La final, răsturnaţi aluatul pe un şervet curat presărat cu zahăr. Indepărtaţi hârtia, rulaţi-l şi lăsaţi-l să se răcească.

Inmuiaţi gelatina. Scurgeţi vişinile. Bateţi frişca. Ames­tecaţi brânza, restul de zahăr şi frişca. încălziţi lichiorul de vişine, dizolvaţi aici gelatina şi încorporaţi-o în ames­tecul cu brânză. Adăugaţi vişinile.

Derulaţi blatul, ungeţi-l cu gemul de vişine, întindeţi amestecul cu brânză.

Rulaţi totul cu ajutorul şervetului şi lăsaţi prăjitura cca. 2 ore la rece. Eventual presăraţi-o cu zahăr pudră.

Rulada cu cacao si visine

Rulada cu cacao si visine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.