Risole

Printeaza

 Risole

Ingrediente:Risole

Aluat franţuzesc:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 10 linguri umplutură (de ciuperci, de găină, de şun­că, de peşte fiert tăiate în cuburi)
  • 1 ou

Mod de preparare:

Pregătim un aluat franţuzesc cu unt mai puţin. întindem foaia de aluat, pă­trată, groasă cit o muchie de cuţit, şi o lăsăm liberă la marginea de sus, pe o lăţime de 4-5 cm, ca p bandă lungă cît foaia. Apoi luăm o linguriţă din umplu­tură şi, de la un capăt al foii la celălalt, aşezăm la rînd grămăjoare de umplutură, la distanţe de 3-4 cm una de alta. Cu o pană de găină ungem aluatul cu ou bătut împrejurul grămăjoarelor de um­plutură.

Aducem marginea foii de aluat ramasa neacoperita si o rasturnam peste gramajoare. Presaram usor aluatul cu varful degetelor in jurul gramajoarelor ca  să se lipească între ele cele două foi. Cu o formă de tăiat pateuri, rotundă, sau cu un pahar, tăiem aluatul în jurul umplu­turii numai cu jumătate din gura formei sau a paharului, astfel încît risolele să capete formă de semilună. Aşezăm riso­lele pe un şervet întins pe masa. îndrep­tăm marginea foii, tăind vârfurile aluatu­lui rămase după scoaterea risolelor ; lă­săm aceste resturi la o parte şi conti­nuăm să umplem foile.

Intindem şi impăturim resturile de aluat după metoda aluatului franţuzesc, făcînd o foaie pătrată, pe care o acoperim cu grămăjoare de umplutură, la fel ca mai sus.

Aşezăm risolele pe o tavă şi le ungem cu o pană muiată în ou bătut. Le coacem la foc viu ca pentru pateuri, 20-25 minute. Le putem prăji şi în grăsime, într-o tigaie.

Cînd sînt prăjite, le scoatem pe un şervet într-o farfurie rotundă şi le servim fierbinţi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit bun preparatul? Poza aveti?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.