Retete de post: Tofu iute sotat
PrinteazaO reteta delicioasa de post de tofu iute sotat din: alge marine, tofu, ceapa verde, ghimbir, ciuperci, sos de soia, vind e orez, ardei iute, sare si piper.
- o lingura de alge marine uscate
- 350 grame tofu taiat in cubulete de 1 cm
- trei sferturi de cana de ceapa verde tocata marunt
- o lingura de ghimbir proaspat tocat
- patru ciuperci
- doua linguri sos soia
- doua linguri vin (de orez, daca se poate)
- fulgi de ardei iute uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati ciupercile in patru si lasati-le deoparte. Scoateti bucata de tofu pe un servetel de hartie pentru a i se mai absorbi din lichid, apoi taiati-o in cubulete de un centimetru. Tineti putin in apa calduta algele marine, pentru a se umfla, apoi scurgeti-le bine.
Intre timp, puneti o oala cu apa (150 grame) la incins si adaugati ciupercile taiate, ghimbirul, algele marine, ceapa verde, vinul si tofu, dati focul mic, puneti capacul si lasati timp de 10 minute.
Dupa acest interval adaugati sosul de soia, ardeiul iute, sare si piper si mai tineti inca 5 minute. Reteta preluata de aici.
Tofu iute sotat
Pofta buna!
Foarte buna reteta de post, pentru cine gusta tofu