Retete de post: Sărmăluţe cu ciuperci
PrinteazaO reteta de sarmalute cu ciuperci din: varza murata, ceapa, orez, ciuperci, rosii, morcovi, foi de dafin, cimbru, ulei si sare.
- 2 verze murate
- 3 cepe
- 250 g orez
- 2 cutii cu ciuperci sau 0,5 kg ciuperci proaspete
- 1 cutie cu rosii decojite
- 1 morcov
- 4 foi de dafin
- cimbru
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pune la călit în ulei încins ceapa tocată, ciupercile tăiate mărunt (ciupercile proaspete se tocă după ce le-ai opărit), morcovul ras şi orezul. Adaugă 2-3 linguri cu suc de roşii, un pic de apă, sare şi puţin cimbru.
Fierbe până se umflă un pic orezul, apoi lasă compoziţia la răcit.
Separă frunzele mari de varză, restul toacă-le şi pune-le pe fundul unei cratiţe. Peste varză, pune roşiile pasate uşor.
Când orezul s-a răcit, înfăşoară sarmalele şi aranjează-le în cratiţă cu frunze de dafin şi crenguţe de cimbru, pune apă cât să acopere sarmalele şi dă-le la cuptor cam 60 de minute.
Sărmăluţe cu ciuperci
Pofta buna!