Retete delicioase: Prajitura cu visine
PrinteazaO reteta de prajitura cu visine din: oua, zahar, faina, ulei de floarea soarelui, sare, praf de copt, visine si zahar pudra.
- 5 ouă
- 1 cană zahăr 1
- 1-1/2 cană cu faină
- 1 ceaşcă mică ulei de floarea-soarelui
- 1/4 linguriţă sare
- 1 cană apă rece
- 1 plic praf de copt
pentru umplutură:
- 1/2 kg vişine
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Spală şi curăţă vişinele de sâmburi şi codiţe, aşază-le într-o farfurie adâncă şi presară-le cu 2-3 linguri de zahăr.
Spală ouăle şi separă gălbenuşurile de albuşuri. Intr-un vas adânc, bate spumă tare albuşurile folosind un mixer sau un tel.
Bate gălbenuşurile cu apa rece 1-2 minute. Pune praful de copt, zahărul şi sarea, bate încă 2 minute, apoi adaugă uleiul (păstrează 2 linguri). Amestecă uşor până se încorporează uleiul, apoi toarnă faina în ploaie.
Păstrează 2 linguri cu faină ca să tapetezi tava. Incorporează albuşurile, amestecând cu lingura de lemn de jos în sus. Toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu uleiul păstrat şi tapetată cu faină.
Aşază vişinele pe aluat, apoi pune prăjitura în cuptorul încălzit la 180° C pentru circa 40 de minute.
Când s-a rumenit, scoate tava şi lasă prăjitura să se răcească 20 de minute. Presar-o cu zahăr pudră şi tai-o romburi sau pătrate.
Prajitura cu visine
Pofta buna!