Retete delicioase: Prajitura cu visine

Printeaza

O reteta de prajitura cu visine din: oua, zahar, faina, ulei de floarea soarelui, sare, praf de copt, visine si zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura cu visine

  • 5 ouă
  • 1 cană zahăr 1
  • 1-1/2 cană cu faină
  • 1 ceaşcă mică ulei de floarea-soarelui
  • 1/4 linguriţă sare
  • 1 cană apă rece
  • 1 plic praf de copt

pentru umplutură:

  • 1/2 kg vişine

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Spală şi curăţă vişinele de sâmburi şi codiţe, aşază-le într-o farfurie adâncă şi presară-le cu 2-3 linguri de zahăr.

Spală ouăle şi separă gălbenuşurile de albuşuri. Intr-un vas adânc, bate spumă tare albuşurile folosind un mixer sau un tel.

Bate gălbenuşurile cu apa rece 1-2 mi­nute. Pune praful de copt, zahărul şi sarea, bate încă 2 minute, apoi adaugă uleiul (păstrează 2 linguri). Amestecă uşor până se încorporează uleiul, apoi toarnă faina în ploaie.

Păstrează 2 linguri cu faină ca să tapetezi tava. Incorporează albuşurile, amestecând cu lingura de lemn de jos în sus. Toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu uleiul păstrat şi tapetată cu faină.

Aşază vişinele pe aluat, apoi pune prăjitura în cuptorul încălzit la 180° C pentru circa 40 de minute.

Când s-a rume­nit, scoate tava şi lasă prăjitura să se răcească 20 de minute. Presar-o cu zahăr pudră şi tai-o romburi sau pătrate.

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.