Retete de Revelion: Peşte fript cu avocado şi salsa

Printeaza

O reteta delicioasa de cod fript cu: avocado, rosii, ceapa, ulei de masline, lamaie, coriandru.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Peste_fript_cu_avocado_si_salsa

  • 1 avocado copt
  • 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în  câte 6 bucăţi
  • 1 ceapă roşie mică, feliată fin
  • 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit
  • sucul de la o jumătate de lămâie sau de la o lămâie verde
  • frunzele de la un bucheţel mic de coriandru
  • 2 fileuri de peşte, cu piele, a câte 140g, de preferat cod de Pacific sau halibut

Mod de preparare:

Curăţaţi de sâmbure, înjumătăţiţi avocadoul şi folosiţi o lingură pentru a scobi bucăţi de pulpă într-un bol. Amestecaţi cu grijă toate celelalte ingrediente cu avocadoul, cu excepţia peştelui, apoi daţi deoparte. Incingeţi grătarul.

Asezonaţi peştele cu piper şi sare dacă doriţi, apoi stropiţi-l cu puţin ulei. Frigeţi fileurile câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc şi se pătrund. Serviţi cu salsa de avocado.

Peşte fript cu avocado şi salsa

Retete_de_Revelion_Peste_fript_cu_avocado_si_salsa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.