Retete de post: Zacusca manastirească dietetica

Printeaza

O reteta de zacusca manastireasca dietetica din: gogosari, vinete, untdelemn, otet, zahar si sare.

Ingrediente:Zacusca manastirească dietetica

  • 30 gogoşari
  • 12 vinete
  • 250 ml untdelemn
  • puţin oţet
  • zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Gogoşarii se coc pe tablă, se presară apoi sare pe ei şi se pun 10 minute într-un vas acoperit, după care se curăţă. Vinetele se coc pe flacără deschisă, se curăţă de coaja arsă şi se lasă un sfert de oră la scurs, pe un fund de lemn aşezat în plan înclinat.

Se rup fâşii gogoşarii şi vinetele, se pun într-o cratiţă, se adaugă untdelemnul, puţin oţet, zahăr, sare (după gust) şi se pune cratiţaîn altă cratiţă mai mare, la bain-marie. Se fierbe zacusca la bain-marie până se leagă bine, după care se pune în borcane care se sterilizează. Iese o zacuscă dietetică, foarte gustoasă.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.