Retete de post: Supa cu varza de bruxelles
PrinteazaSupa cu varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, ardei capia, ceapa verde, cartofi, sare, piper, ulei de masline si patrunjel verde.
- 400 g varza de Bruxelles
- 4 morcovi
- 2 cepe
- 1-2 ardei capia
- 2 fire ceapa verde
- 4-5 cartofi
- sare
- piper negru macinat
- 2 linguri ulei de masline
- o legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală varza. Se fierbe în apă clocotită cu o linguriţă de sare. Se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mici legumele. Se adaugă în oala cu varza, cu excepţia cartofilor, care se pun mai târziu, ca să nu se zdrobească.
Se adaugă piper, sare şi puţin ulei şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Ceapa verde şi verdeaţa se spală şi se toacă mărunt. După ce au fiert toate legumele, se ia supa de pe foc şi, la final, se adaugă ceapa verde tocată mărunt şi pătrunjelul.
Supa cu varza de bruxelles
Pofta buna!