Retete de post: Supa condimentata de ceapa
PrinteazaO reteta de post delicioasa de supa condimentata de ceapa din: ceapa, supa de legume, cuisoare, ghimbir, scortisoara, seminte de fenicul, ciuperci, sos de soia si usturoi.
- o ceapa alba medie, taiata marunt
- inca doua cepe medii
- sase cani de supa clara de legume
- o bucata de 2-3 cm de ghimbir proaspat, taiat feliute
- sase cuisoare
- un baton de scortisoara
- 1/2 lingurita de seminte de fenicul
- sase ciuperci
- o lingura de sos de soia
- sase catei zdrobiti de usturoi
Mod de preparare:
Tocati marunt prima ceapa si usturoiul, iar pe ultimul lasati-l sa stea deoparte. Intre timp turnati intr-o cratita o lingura din supa clara de legume, apoi adaugati ceapa si amestecati-o la foc mic, pentru cinci minute.
Dupa acest interval adaugati restul de supa dar si celelalte ingrediente, tineti focul mic, puneti capacul la cratita si lasati sa fiarba incet timp de 20 de minute.
Separat, intr-o alta oala de otel sau aluminiu sotati celelalte doua cepe taiate marunt intr-o lingura de supa de legume. Adaugati usturoiul de la inceput si amstecati cateva minute.
La final de tot strecurati supa mare de ingrediente si lasati doar o zeama pura, apoi adaugati ciuperciel taiate felii, caeapa si usturoiul sotat si mai lasati inca doua-trei minute pe foc, pana cand ciupercile se inmoaie usor. Reteta preluata de aici.
Supa condimentata de ceapa
Pofta buna!