Retete culinare: Vinete pane
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete cu: oua, faina, pesmet, usturoi, smantana, marar, ulei, sare.
- 2 vinete mici
- 2 ouă
- 4 linguri cu făină
- 4 linguri cu pesmet
- 4 căţei de usturoi
- 150 g smânână
- mărar
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Alege vinete potrivit de groase. Spală-le şi şterge-le cu un şervet curat. Taie-le rondele şi presară un praf de sare, după care lasă-le să se scurgă bine.
Unge-le cu ulei şi trece-le prin făină, apoi prin ouăle bătute cu un praf de sare şi, la final, prin pesmet. Rumeneşte-le pe ambele părţi în ulei încins. Scoate-le pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta surplusul de grăsime.
Serveşte-le cu smântână amestecată cu usturoi zdrobit şi puţin mărar tocat fin.
Vinete pane
Pofta buna!