Retete culinare: Vinete pane

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete cu: oua, faina, pesmet, usturoi, smantana, marar, ulei, sare.

Ingrediente:Vinete_pane

  • 2 vinete mici
  • 2 ouă
  • 4 linguri cu făină
  • 4 linguri cu pesmet
  • 4 căţei de usturoi
  • 150 g smânână
  • mărar
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

Alege vinete potrivit de groase. Spală-le şi şterge-le cu un şervet curat. Taie-le rondele şi presară un praf de sare, după care lasă-le să se scurgă bine.

Unge-le cu ulei şi trece-le prin făină, apoi prin ouăle bătute cu un praf de sare şi, la final, prin pesmet. Rumeneşte-le pe ambele părţi în ulei încins. Scoate-le pe hârtie absorban­tă pentru a îndepărta surplusul de grăsime.

Serveşte-le cu smântână amesteca­tă cu usturoi zdrobit şi puţin mărar tocat fin.

Vinete pane

Vinete_pane

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.