Retete culinare: Uscăţele

Printeaza

O reteta delicioasa de uscatele cu: unt, apa minerala, oua, zahar, lamaie, praf de amoniu, zahar vanilat, sare, faina.

Ingrediente:Uscatele

  • 250 g unt
  • 1 cană apă minerală
  • 2 ouă
  • 250 g zahăr
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • 1 plic praf de amoniu pentru prăjituri
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • un pic de sare
  • făină cât  cuprinde

Mod de preparare:

Amesteci zahărul cu untul şi cu ouăle şi freci compoziţia până se topeşte zahărul. Adaugi apoi apa minerală, coaja de lămâie rasă, praful de amoniu şi un praf de sare. Amesteci foarte bine toate ingredientele până obţii un aluat ca de tăiţei, puţin mai moale, (să se poată întinde în foaie cu uşurinţă).

După ce ai frământat aluatul în castron, îl frămânţi şi pe masa presărată cu puţină făină, ca pe foaia de tăiţei, îndoindu-l mereu sub podul palmei, de la margine înspre mijloc, ca să se încorporeze cât mai mult aer.

Când este gata (dacă tai aluatul, observi în interiorul lui băşicuţe pline cu aer), aduni aluatul ca o minge, îl acoperi cu un şervet sau cu o folie de plastic, ca să nu se usuce deasupra şi îl laşi să se odihnească 10 minute, ca să devină mai elastic şi să poată fi întins mai uşor.

Intinzi cu sucitorul, ca pe o foaie de tăiţei, cu grosimea unei muchii de cuţit (2 mm).

Tai apoi cu ruleta, care are marginea ondulată, sau cu un cuţit obişnuit dacă nu ai ruletă, în fâşii de 3 cm lăţime şi 12-15 cm lungime; tăieturile dintre bucăţi (fâşii) le faci pe diagonală. Fiecărei fâşii i se face câte o tăietură la mijloc, cu lungimea de 3 cm, pe unde scoţi un capăt, dând impresia unui nod.

După ce s-au pregătit toate, prăjeşti uscăţelele în untdelemn. într-un ceaun de 2 I pui 11 untdelemn şi îl laşi să se înfierbânte la foc mijlociu, însă nu direct pe fla­cără, ci foloseşti o plită.

La început, pui o bucăţică de aluat în grăsime şi, dacă aceasta se ridică, rumenită, înseamnă că poţi pune uscăţelele (atâtea câte încap, neînghesuite, pentru a nu se lipi şi a avea loc să se umfle).

Prăjeşti câte 2-3 minute pe ambele părţi, până când se rumenesc puţin. Scoţi cu o andrea din sârmă subţire (sau cu o paletă cu găuri), scurse bine de grăsime şi le presari imediat cu zahăr vanilat.

Uscăţele

Uscatele

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • reteta de uscatele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.