Retete culinare: Tartă cu vişine
PrinteazaO reteta de tarta cu visine din: unt, iaurt, sare, faina, visine, lichior de migdale, coaja de lamaie, branza mascarpone, frisca si esenta de vanilie.
pentru aluat:
- 250 g unt
- 4 linguri iaurt
- un praf sare
- 350 g faina
pentru umplutura:
- 2 kg visine
- 275 g zahar
- 30 ml lichior de migdale
- coaja de lamaie
pentru ornat:
- zahar pudra
- 250 g branza mascarpone
- 250 ml frisca lichida naturala
- o esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol şi se amestecă împreună cu untul moale, cu iaurtul şi cu un praf de sare. Se frământă şi se lasă 1-2 ore la frigider. Se curăţă fructele, apoi, cu zahărul tos, se fierb fie la baie de aburi, fie pe foc direct, ca pentru dulceaţă. După ce s-au legat, se adaugă coaja de lămâie şi lichiorul de migdale.
Se lasă să se răcorească şi, între timp, se pregăteşte crema mascarpone. Se adaugă esenţa de vanilie. Se pune frişca lichidă si se lasă la rece. Se întinde o foaie, se aşază în tava de tartă, se ridică pe margini ca să nu curgă compoziţia.
Se pun vişinele fierte cu zahăr, se acoperă cu restul de aluat, se înţeapă cu o scobitoare şi se coace. Se serveşte pudrată cu zahăr şi cu crema mascarpone alături.
Tartă cu vişine
Pofta buna!