Tarta delicioasa cu visine si vanilie

Printeaza

Tarta delicioasa cu visine si vanilie din: ouă, ulei, apă caldă, zahăr, esenţă de vanilie, faina, visine.

Tarta_delicioasa_cu_visine_si_vanilie

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apă caldă
  • 12 linguri zahăr
  • 1 plic praf copt
  • 1 sticluţă esenţă de vanilie
  • făină, cât să obţii consistenţa unei smântâni groase
  •  vişine (vreo 2 ceşcuţe, din congelator sau proaspete)

Mod de preparare:

Scoţi vişinele din congelator şi le laşi într-o sită, să se scurgă puţin de sirop. Dacă ai vişine proaspe­te, le scoţi sâmburii şi le presari cu zahăr.

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, aproape ca bezea­ua, adăugi câte un gălbenuş apoi, treptat uleiul, apa, esenţa, iar spre sfârşit praful de copt şi făina, amestecând cu lingu­ra de lemn.

Torni compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt. Tăvăleşti vişinele prin făină, înain­te de a le aseza peste compozitie.

Dai tava la copt, iar cand e gata (faci testul cu scobitoarea) si s-a racit. Intorci tarta, să fie cu vişinele deasupra. Presari tarta cu zahăr pudră.

Tarta delicioasa cu visine si vanilie

Tarta_delicioasa_cu_visine_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.