Retete culinare: Salata taraneasca

Printeaza

O reteta gustosa de salata taraneasca din: oua, ardei capia, cascaval, bacon, marar, salata verde, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Salata taraneasca

  • 8ouă
  • 1 ardei capia
  • 100 g caşcaval
  • 200 g bacon
  • o legătură mărar
  • 2 salate medii
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală salata în câteva ape şi se pune să se scurgă în sită. După aceea, se taie frunzele cu un cuţit special şi se pun într-un bol.

In acest timp, se sparg ouăle, se bat bine cu sare şi cu un praf de piper, se adaugă ardeiul capia tăiat cubuleţe, mărarul şi o parte din caşcavalul ras. Se toarnă omleta în uleiul încins şi se prăjeşte ca o clătită. După ce s-a rumenit pe ambele părţi, se scoate pe o farfurie întinsă.

După ce s-a răcit omleta, se taie fâşii potrivite, se aşază peste frunzele de salată împreună cu baconul rumenit în prealabil. Salata ţărănească se ornează cu ardei capia tăiaţi fâşii şi cu diferite verdeţuri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.