Reteta zilei: Tocanita de miel cu cartofi

Printeaza

Tocanita de miel cu cartofi din: carne de miel, papaya verde, pudra de scortisoara, cadamom, pudra de chili, usturoi, piper, semine de fenicul, sare, seminte de fenicul, condiment hing, pudra de ghimbir, unt ghee, iaurt, zahar, ulei si cartofi.

Tocanita de miel cu cartofi

 

Ingrediente pentru marinata:

  • 500g carne de miel, taiata bucati
  • 1/4 lingurita papaya verde
  • 1/4 lingurita pudra de scortisoara
  • 1/4 lingurita cardamom verde maruntit
  • 1/4 lingurita cardamom negru maruntit
  • 1/4 lingurita pudra de chili rosu
  • 1/4 lingurita usturoi, tocat
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1/4 lingurita seminte de fenicul
  • Sare dupa gust

Ingrediente pentru sos:

 

  • 2 lingurite cardamom verde
  • 2 lingurite cardamom negru
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 catei de usturoi
  • piper negru
  • 1/2 lingurita semințe de fenicul
  • 1/2 lingurita Hing (condiment indian care inlocuieste praful de ceapa si usturoi)
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir
  • 2 lingurite ghee (unt topit, ingredient folosit in India)
  • 1/2 lingurita pudra chili rosu
  • 1/4 ceasca ratanjot (faina rosie, ingredient folosit in India)
  • 1 ceasca iaurt
  • 2 cani apa calda
  • Sare dupa gust
  • Zahar dupa gust
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cartofi

 

Mod de preparare:

Spalati bine carnea de miel. Taiati cartofii in jumatate si prajiti cateva minute.

Intr-o oala sub presiune, gatiti cartofii aproximativ 10 minute, adaugand 2 cani de apa.

Transferati pe o farfurie si lasati deoparte.

Combinati toate ingredientele pentru marinata si adaugati carnea de miel.

Lasati la marinat pentru 2 ore.

Tocanita de miel cu cartofi

Incalziti wok-ul si adaugati uleiul la foc mare.

Reduceti focul la mediu si adaugati cardamom verde, cardamom negru, scortisoara, piper negru si seminte de fenicul.

Adauga hing si carnea de miel marinata.

Gatiti carnea de miel pana se caramelizeaza.

Adaugati pudra de ghimbir. Adaugati pudra de chili si amestecati bine.

Tocanita de miel cu cartofi

Incorporati Ratanjot. Adaugati iaurtul si sare si zahar dupa gust.

Acoperiti cu un capac si gatiti la foc mic timp de 5 minute.

Se adauga cartofii si se mai gateste 2-3 minute.

Adauga ghee si se mai gateste timp de 5-6 minute. Opriti focul.

Serviti tocanita de miel cu cartofi calda.

Tocanita de miel cu cartofi

Tocanita de miel cu cartofi

Tocanita de miel cu cartofi

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ca bine mai arata tocanita asta

  2. Buna tocanita, dar schimb carnea 🙂 pun de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.