Reteta zilei: Supa de pui cu taitei de casa
PrinteazaSupa de pui cu taitei de casa din: piept de pui, morcovi, telina, ceapa, sare, turmeric, piper, cimbru, patrunjel, aluat de taitei de casa, faina, apa.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 2 morcovi, cuburi
- 2 tulpini de telina, cuburi
- 1/2 ceapa, cuburi
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita turmeric
- 1/4 lingurita piper
- 1/4 lingurita de cimbru
- 2 lingurite patrunjel, uscat
- 1 bucata aluat de taitei de casa
- 3 linguri de făină
- 4 l apa
Mod de preparare:
Intr-o oala adugati pieptul de pui si acoperiti cu apa, aproximativ 4 l de apa, se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic. Fierbeti timp de 30 minute.
Scoateți carnea de pui din oala si maruntiti. Incorporati oasele inapoi in oala si mai fierbeti, acoperit, timp de 45 minute.
Scoateți oasele, adaugati morcovii si telina, ceapă, ierburi și condimente. Se amestecă pentru a se combina si se fierbe timp de zece minute.
Taiati aluatul sub forma de taitei lungi, incorporati taiteii impreuna cu carnea de pui in supa si gatiti timp de 8-10 minute.
Se amesteca faina si putina apa până la omogenizare. Se toarnă în supă, se amestecă pentru a se combina și se fierbe timp de inca 5 minute. Gustati si asezonati, dupa gust, apoi serviti.
Supa de pui cu taitei de casa
Pofta buna!
Cam grosi taitei aia 🙂 parca-s niste carnati
Grosi, dar foarte buna supa 🙂