Reteta zilei: Supa crema de legume cu crutoane
PrinteazaSupa crema de legume cu crutoane din: unt, ceapa usturoi, morcovi, telina, vin alb, broccoli, supa de pui, sare, piper, smantana, branza, nucsoara, paine, unt topit.
Ingrediente pentru supa:
- 3 linguri unt nesărat
- 2 cepe tocate
- 4 catei de usturoi, zdrobit
- 2 morcovi, tocati
- 1 tulpină telina, tocata
- 1/2 cana vin alb
- 1 broccoli, rupt buchetele
- 4 căni supa de pui
- 1 linguriță de sare
- 1/4 linguriță piper negru
- 1 cană smântână
- 1 cană branza rasa
- 1 varf de cutit de nucșoară
Ingrediente pentru crutoane:
- 2 cani paine, cuburi
- 2 linguri unt topit nesărat
- sare și piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Se topește untul într-o oală la foc mediu.
Se adauga ceapă, usturoi, morcovi și țelină și se fierbe, amestecand ocazional, aproximativ 5 minute.
Adaugati vinul alb și fierbeti cateva minute.
Adăugați broccoli, supa de pui, sare și piper și aduceti la fierbere.
Reduceti focul la mic, se acoperă și se fierbe timp de aproximativ 20 de minute.
Adaugati smantana.
Apoi pasati la blender pana se omogenizeaza.
Aduceti supa la foc mic, apoi se adauga treptat brânza, amestecând până se topeste. Adăugați nucșoara, apoi gust și se asezoneaza, dacă este necesar.
Se incalzeste cuptorul la 170C. Intr-o tava sezati hartie de copt si asezati painea. Stropiti cu unt topit. Presarati cu sare si piper si dati la cuptor timp de 13-15 de minute.
Serviti supa cu crutoane.
Supa crema de legume cu crutoane
Pofta buna!
Foarte buna supa crema de legume