Reteta zilei: Peste la tigaie cu sos dulce-picant
PrinteazaPeste la tigaie cu sos dulce-picant din: grapefruit, portocala, limeta, ceapa rosie, ardei iute, coriandru, file de halibut, ulei de masline, sare, piper.
Poate te intereseaza si File de somon in crusta de mustar cu boabe
Ingrediente:
- 1 grapefruit roz
- 1 portocala
- ½ limeta, stoarsa
- 3 linguri ceapa rosie, tocata
- ½ ardei iute, felii foarte subțiri
- ¼ ceasca frunze proaspete de coriandru
- 4 fileuri de halibut
- 1½ linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaceti grapefruit-ul, eliminand si coaja. Puneti intr-un castron. Repetati procesul si cu portocala.
Se adaugă sucul de limeta, ceapa rosie, ardei iute, coriandru și un vârf de cuțit de sare. Se amestecă ușor pentru a se combina. Dati la frigider până în momentul utilizării.
Sppalati si uscati pestele. Asezonati cu sare și piper. Incalziti uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu-mare.
Se adauga fileurile și se frig timp de 3-4 minute pe fiecare parte.
Transferati pe un platou de servire si garnisiti cu sos dulce-picant.
Peste la tigaie cu sos dulce-picant
Pofta buna!
Ce bine arata pestele, asa ceva as manca si eu, desi nu ma omor dupa peste