Reteta zilei: Aripioare de pui la gratar in sos picant

Printeaza

Aripioare de pui la gratar in sos picant din: aripiaore de pui, ulei, sare, piper, condimente, fulgi de ardei rosu, sos de soia, otet de orez, sriracha, miere, usturoi, ghimbir.

Aripioare_de_pui_la_gratar_in_sos_picant_05

Aripioare de pui la gratar in sos picant

Ingrediente: 

  • 1 kg aripioare de pui
  • 4 linguri ulei
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță de piper negru
  • 2 lingurițe condimente
  • 4 lingurițe fulgi de ardei rosu zdrobiti
  • ¾ cană sos de soia
  • 6 linguri oțet de orez
  • 3 linguri Sriracha
  • 6 linguri miere
  • 3 linguri de usturoi proaspăt zdrobit
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras

Mod de preparare:

Dati aripile de pui cu 2 linguri de ulei, sare, piper, 1/2 lingurita condimente și 1 linguriță fulgi de ardei roșu.

Aripioare_de_pui_la_gratar_in_sos_picant
Puneti pe gratarul incins si rumeniti timp de 4-5 minute pe fiecare parte.

Aripioare_de_pui_la_gratar_in_sos_picant_02
Într-o tigaie mare sau wok, se combină uleiul, condimente, fulgi de ardei roșu, sos de soia, oțet de orez, Sriracha, miere, usturoi și ghimbir.
Aduceti sosul la fierbere si gatiti cateva minute pana se ingroasa.

Aripioare_de_pui_la_gratar_in_sos_picant_03
Adaugati aripile in sos

Aripioare_de_pui_la_gratar_in_sos_picant_04

Serviti calde.

Aripioare_de_pui_la_gratar_in_sos_picant_05

Aripioare de pui la gratar in sos picant

Aripioare_de_pui_la_gratar_in_sos_picant_05

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.