Reteta lebar

Printeaza

Reteta lebar din: ficat de porc, piept de porc, piper, boabe ienibahar, sare, foi de dafin.

Ingrediente:Reteta_lebar

  • 1,5 kg ficat de porc
  • 500 g piept de porc fără os
  • 1 lingură de piper colorat
  • 1 linguriţă de ienibahar boabe
  • 1 lingură de sare grunjoasă
  • 2 foi de dafin
  • maţe de porc groase

 

Mod de preparare:

Spală ficatul şi pieptul şi pune-le la fiert cu foile de dafin (circa o oră). Lasă-le să se răcorească (nu arunca zeama) şi dă-le prin maşina de tocat.

Pisează în mojar sarea, ieni-baharul şi piperul, adaugă-le în carne şi amestecă. Umple maţele, leagă-le la capete şi fierbe lebărul 20 de minute în zeama rămasă.

Serveşte când s-a răcit complet.

Reteta lebar

Reteta_lebar

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.