Reteta de post: Bors de crap

Printeaza

Bors de crap din: apa, bors, crap, zarzavat, orez, verdeata, sare.

Ingrediente:Reteta de post: Bors de crap

  • 2 l apă
  • 1 I borş
  • 6 bucăţi de crap (cam 600 g)
  • zarzavat – morcov, pătrunjel, ceapă
  • 3 linguri de orez
  • verdeaţă
  • sare

 

Mod de preparare:

Se taie mărunt un morcov, un pătrunjel şi o ceapă. Se pun să fiarbă în doi litri de apă, adăugând orezul ales şi spălat.

Se curăţă crapul, se scoate osul amar de la cap, iar după ce a fost spintecat şi i s-au scos maţele, se mai spa­lă numai într-o apă, fără să fie ţinut mult, ca să nu-i iasă tot gustul.

Se taie bucăţi şi, când zarzavatul este aproape fiert, se pune şi peştele în oală (de obicei bucăţile fru­moase se aleg pentru prăjit sau pentru altă mâncare, iar la ciorbă se pun capul şi coada).

Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se ia spuma şi se potri­veşte de sare.

Când este aproape gata, se pune borşul fiert separat şi strecurat, precum şi o mână de verdeaţă tăiată mă­runt. Se lasă să mai dea împreună un clocot. Se serveşte rece sau caldă.

La fel se face şi ciorba din peşte mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.