Ramstec la gratar

Printeaza

Ramstec la gratar 

Ingrediente:Ramstec la gratar

  • 1-1,250 kg carne
  • 1 lingură untură
  • puţin ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

 

Alegem ramstec de vacă, adică partea dintre ultima vrăbioară (rostbif) şi coadă.

Tăiem felii, curăţăm cartilajele dim­prejur sau numai le crestăm, deoarece la grătar ele se strang şi friptura se zbarceşte. Netezim carnea cu ciocanul, dand ramstecului formă frumoasă şi aceeaşi grosime. Presărăm cu piper, ungem cu ulei. Punem friptura la grătar cu puţin înainte de masă şi cu o pană ungem cu untură fierbinte. O întoarcem o singură dată şi, cand este aproape gata, presă­răm cu sare. Ramstecul trebuie să fie în sange.

Servim imediat cu cartofi prăjiţi şi sa­lată (andive, cicoare creaţă, lăptuci ).

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.