Quiche de pui

Printeaza

O reteta delicioasa de Quiche de pui din: faina, unt, praf de copt, ou, suc de lamaie, sare, cimbru, piept de pui, sos de soia, oua, smantana, condimente, verdeata, cascaval, sare, piper, ulei si susan.

Ingrediente:Quiche de pui

  • 250 g faina cernuta
  • 150 g unt
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 1 ou
  • 1 lingura cu suc de lamaie
  • sare
  • cimbru

pentru umplutura:

  • 1 piept de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • condimente
  • verdeata
  • 50 g cascaval
  • sare
  • piper
  • susan
  • ulei

 

Mod de preparare:

Prepară un aluat din făină, praf de copt, sare şi cimbru, oul bătut cu sucul de lămâie şi untul la temperatura ca­merei. Frământă iute, să nu se topească untul. Fă o bilă de aluat, acoperă cu o folie şi dă-l la frigider o oră.

Pune o mână de susan la rumenit, câteva secunde. Taie bucăţele puiul, con- dimentează-l după gust şi trage-l la tigaie cu o lingură cu ulei. Când s-a rumenit, toarnă sosul de soia şi lasă pe foc până se evaporă. Intinde repede şi cu grijă aluatul, aşază-lîntr-o tavă de tartă. înţeapă-l din loc în loc şi dă-l la cuptor zece minute.

Pune deasupra puiul bine scurs, verdeaţa tocată mărunt şi toarnă deasupra ouăle bătute cu smântână, un praf de sare şi condimen­te. Rade caşcavalul deasu­pra şi dă la cuptor 20-25 de minute. Se consumă rece sau caldă.

Quiche de pui

Quiche de pui

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.