Pulpe marinate de pui

Printeaza

O reteta de pulpe marinate de pui din: iaurt, ulei de masline, oregano, tarhon, boia, sos de soia, miere, bulion, rosii, mango, ceapa, pulpe de pui, patrunjel, suc de portocale, curry si maioneza.

Ingrediente:Pulpe marinate de pui

  • 125 g iaurt
  • 2 linguri ulei masline
  • oregano
  • tarhon
  • boia
  • 2 linguri sos soia
  • 1 lingurita miere
  • 6 linguri bulion
  • 250 g rosii taiate cubulete
  • 100 g mango taiat cuburi
  • 1 ceapa
  • 4 pulpe pui
  • 1 lingurita patrunjel tocat marunt
  • 50 ml suc de portocale
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri maioneza

 

Mod de preparare:

Se amesteca bulionul cu un praf de boia, mierea, sosul de soia, si verdeturile (tarhon si oregano). Se ung pulpele de pui cu acest amestec si se lasa sa stea la marinat timp de 2 ore.

Ceapa se toaca marunt, se caleste usor in ulei incins pana cand devine sticloasa, iar apoi se adauga cuburile de mangosi se lasa sa se inabuse timp de 2 minute. Adauga rosiile taiate cubulete in tigaie si lasa-le la foc mic timp de 5 minute. Condimenteaza cu sare si piper si lasa deoparte sa se raceasca.

Intr-un bol amesteca iaurtul cu patrunjelul, sucul de portocale, curry si maioneza si pune-l la rece. Dupa marinare, pulpele se pun la cuptorul incins la 200C si se lasa sa se rumeasca timp de 30-35 de minute. Se servesc cu sosurile reci.

Pulpe marinate de pui

Pulpe marinate de pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.