Pulpa de porc cu sos

Printeaza

Pulpa de porc cu sos din: pulpa de porc, vin, smantana, piper verde, coniac, mustar dijon, sare, piper.

Ingrediente:Pulpa_de_porc_cu_sos

  • 1 kg pulpa de porc
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml smantana lichida
  • 1 lingura piper verde
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfaci pulpa de porc în felii nu foarte groase; le tai, pe cât posibil, perpendicular pe fibră, le speli, le usuci între şervete şi le presari cu sare şi piper, încingi grătarul sau grillul electric, îl ungi cu o felioară de slăninuţă şi aşezi feliile de carne. Supraveghezi prepararea cărnii şi întorci feliile de pe o parte pe alta, după 3-4 minute.

Cât timp carnea se află pe grătar, prepari sosul. Fierbi vinul şi coniacul, până când volumul aces¬tora scade la jumătate. Adaugi încet smântână lichidă şi laşi pe foc până când sosul începe să se îngroaşe.

Adaugi muştarul şi boabele de piper verde, pe care, în prealabil, le-ai păstrat câteva minute în apă. La final, sărezi sosul. Alături de friptură, serveşti sosul care o va asezona foarte plăcut.

Pulpa de porc cu sos

Pulpa_de_porc_cu_sos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.