Pui cu orez, sofran si cardamom

Printeaza

Pui cu orez, sofran si cardamom din: pui, orez basmati, ulei, bulion, iaurt, ceapa, foi de dafin, ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, menta, sofran, cardamom, scortisoara, piper, cuisoare.

 

Ingrediente:

  • 600 g pui
  • 500 g orez basmati
  • 3 linguri ulei
  • 2 rosii in bulion
  • 125 ml iaurt
  • 4 cepe
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurite ghimbir
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardei iuti verzi
  • 5 linguri coriandru
  • 2 linguri menta uscata
  • sofran
  • cardamom
  • scortisoara
  • 4 boabe de piper
  • 2 cuisoare

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei se caleste ceapa. Se pun si usturoiul pisat si ghimbirul si se lasa un minut pe foc.

Se adauga puiul portionat si condimentele. Se amesteca 5 minute pana ce puiul este rumenit.

Se adauga rosiile taiate, iaurtul si ardeii iuti. Se lasa pe foc pentru 15 minute.

Se fierbe orezul, apoi se retrage de pe foe si se scurge. Sofranul se desface in apa.

Intr-o cratita, se pune orezul, deasupra puiul cu sos, se toarna apa cu sofran si se mai lasa pe foc 15 minute.

 

Pui cu orez, sofran si cardamom

Pui_cu_orez_sofran_si_cardamom

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.