Pui cu orez şi portocale

Printeaza

O reteta gustoasa de pui cu: portocale, ceapa, ardei iute, ardei capia, orez, vin alb dulce, ulei de masline, gem de portocale, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Pui cu orez şi portocale

  • 4 piepturi de pui
  • 4 portocale
  • două cepe
  • un ardei iute
  • un ardei capia
  • 150 g orez
  • 200 ml vin alb dulce
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 g gem de portocale
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se condimentează. Se prăjesc 5 minute în puţin ulei încins şi se aşază într-o tavă. Se stropesc cu puţin vin şi apă, se presară pătrunjel tocat şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc potrivit până când carnea poate fi pătrunsă cu dinţii unei fur­culiţe şi se scot pe un platou.

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se pun la călit în puţin ulei încins  împreună cu ardeiul capia şi cu ardeiul iute tocaţi mărunt. Se călesc, se adaugă gemul de por­tocale, restul de vin alb şi o cană cu apă.

Se condimentează, se fierb 10 minute, se adaugă portocalele curăţate de coajă şi tăiate felii. Se fierb 10 minute, se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Orezul se fierbe în apă cu sare, se pune pe un platou alături de piepţii de pui şi deasupra se toarnă sosul de portocale.

Pui cu orez şi portocale

Pui cu orez şi portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.