Pui cu legume si bulgur
PrinteazaPui cu legume si bulgur din: bulgur, supa, piept de pui, sare, chimen, piper de cayenne, ulei, castravete, rosii cherry, patrunjel, suc de lamaie, piper.
- 250 g bulgur
- 550 ml supa
- 4 fileuri de piept de pui (a 150 g)
- sare
- chimen
- piper de Cayenne
- 2 linguri ulei
- 1 castravete
- 200 g rosii cherry
- 1 legatura patrunujel
- 3 linguri suc de lamaie
- piper
Mod de preparare:
Se pune bulgurul în supa fierbinte şi se acoperă cu un capac. Se lasă să se umfle la foc iute cca 25 min. Se spalşi carnea şi se şterge; se presară sare, chimen şi piper de Cayenne. Se prăjeşte în ulei încins cca 12-16 min., întorcând-o din când în când.
Se decojeşte castravetele, se taie în două pe lung şi apoi se taie cuburi. Se spală roşiile şi se taie jumătăţi sau sferturi, în funcţie de dimensiune. Se spală şi se scutură pătrunjelul; se rup frunzuliţele şi se toacă.
Se adaugă la bulgur castravetele, roşiile şi pătrunjelul şi se amestecă; se condimentează cu suc de lămâie, sare şi piper. Se serveşte călduţ, alături de pieptul de pui, şi se ornează eventual cu verdeaţă şi ceapă roşie.
Pui cu legume si bulgur
Pofta buna!