Pui cu ciuperci uscate

Printeaza

O reteta simpla de pui cu ciuperci uscate din: pui, lamai, usturoi, morcovi, ciuperci uscate, suc de rosii, sare si piper.

Ingrediente:Pui cu ciuperci uscate

  • 1 pui
  • sucul de la 3 lămâi mari
  • 1 căpăţână usturoi
  • 3 morcovi
  • 3 căni ciuperci uscate
  • suc de roşii
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Puiul se spală, se curăţă, se taie în bucăţi şi se rumeneşte în ulei, pe ambele feţe. Morcovii, curăţaţi, se taie în rondele şi se prăjesc în unt, până ce sc înmoaie. Se amestecă cu uleiul, sucul de roşii şi usturoiul pisat şi se completează, continuându-se amestecarea, cu sucul de lămâie, piper şi sare.

Se pun bucăţile de pui într-o tavă la cuptor, la foc mic, adăugându-se şi sucul dc roşii. Se toarnă deasupra un pahar cu apă caldă şi ciupercile bine spălate, tăiate mărunt. Se ţin la foc mic aproximativ un sfert de oră. Se pun bucăţile pe platoul de servit şi se ornează cu rondele de morcovi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.