Prajitura savuroasa cu branza de vaci

Printeaza

Prajitura savuroasa cu branza de vaci din: dulceata de merisoare, sos de vanilie, branza de vaci, unt, zahar, oua, amidon, faina, praf de copt.

Ingrediente:Prajitura_savuroasa_cu_branza_de_vaci

  • 5 linguri cu dulceaţă de merişoare
  • 200 ml sos de vanilie
  •  1 kg brânză de vaci
  • 125 g unt
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • 60 g amidon

Pentru blat:

  • 125 g unt
  • 200 g făină
  • 1 ou
  •  60 g zahăr
  •  40 g amidon
  •  1 vârf de cuţit cu praf de copt

 

Mod de preparare:

Pune făina într-un castron împreună cu praful de copt şi amidonul. Adaugă oul, zahărul şi untul topit.

Din toate aceste ingrediente, frământă un aluat bine legat. Lasă-l la rece 30 de minute.

Intre timp, topeşte untul cu zahărul. Adaugă gălbenuşurile unul câte unul, amidonul şi brânza de vaci trecută printr-o sită. La final, încorporează albuşurile bătute spumă.

Din aluat, întinde o foaie potrivit de groasă. Aşaz-o într-o formă cu pereţi detaşabili. Toarnă amestecul de brânză şi lasă la cuptor, la foc moderat, circa 70-80 de minute.

Serveşte cu dulceaţă.

Prajitura savuroasa cu branza de vaci

Prajitura_savuroasa_cu_branza_de_vaci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.