Prajitura de post cu nuci

Printeaza

Prajitura de post cu nuci din: ulei, zahar, apa, faina, sare, bicarbonat, zahar vanilat, scortisoara, nuci, rahat, stafide.

Ingrediente:Prajitura de post cu nuci

  • 1/2 cană de ulei
  • 1 şi 1/2 cană cu zahăr
  • 1 şi 1/4 cană cu apă
  • 1/2 kg făină
  • sare
  • 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeama de la o lămâie
  • arome (zahăr vanilat, un vârf de cuţit scorţişoară)
  • 2 linguri nuci pisate
  • 3-4 bucăţi rahat tăiat
  • 100 g stafide

 

Mod de preparare:

Zahărul, uleiul şi apa le măsori cu aceeaşi cană. Pui într-o crăticioară 1/2 cană cu zahăr tos şi îl arzi (nu prea tare, pentru ca siropul să nu devină amărui). Când s-a ars zahărul, pui 1 şi 1/4 cană cu apă şi laşi să fiarbă la foc mic, până se topeşte zahărul ars.

Opreşti focul şi adaugi 1 cană de zahăr. Amesteci siropul şi îl laşi să se răcească. într-o cratiţă de 2-3 I pui bicarbonatul stins, adaugi uleiul, zahărul vanilat, sarea, scorţişoara si făina.

Când s-a răcit siropul (poate fi şi călduţ), îl pui puţin câte puţin peste făină. Ai grijă să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia trebuie să curgă ca la chec. Adaugi şi stafidele. Ungi o tavă cu margarină, torni compoziţia, iar peste aceasta rahatul tăiat felii şi nucă pisată.

Dai la cuptorul în prealabil încălzit. La început, focul trebuie să fie iute, apoi mai domol, aproximativ 30 de minute. Dacă vrei, pudrează cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.