Prajitura cu rom

Printeaza

Prajitura cu rom din: nuca de cocos, oua, apa, zahar, faina, cacao, ulei, praf de copt, nes, margarina, cappuccino cu rom si ciocolata rasa.

 

Ingrediente:Prajitura_cu_rom

Pentru blat

  • 2-3 linguri nucă de cocos
  • 10 albuşuri
  • 8 linguri apă
  • câte 1 cană zahăr şi făină
  • 8 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 5 gălbenuşuri
  • 1 plic praf de copt

Pentru cremă

  • 5 gălbenuşuri
  • 5 linguri apă
  • 8 linguri zahăr
  • 1 lingură cacao
  • 1 linguriţă nes
  • 250 g margarină

Pentru sirop

  • 1 plic cappuccino cu rom
  • 100 ml apă caldă

Pentru decor

  • 25 g ciocolată rasă

 

Mod de preparare:

Pentru blat, dozezi ingredientele cu o cană de 200 ml. Baţi spumă albuşurile împreună cu un praf de sare. Adaugi câte puţină apă, iar când albuşurile devin spumoase, pui zahărul „în ploaie”. Când spuma se ţine de tel, adaugi gălbenuşurile pe care, în prealabil, le-ai amestecat cu praful de cacao şi cu uleiul, apoi făina cernută împreună cu praful de copt. Torni blatul obţinut într-o tavă cu dimensiunile de 25×35 cm, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Il coci în cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 de minute, la foc potrivit.

Pentru cremă, amesteci într-un vas gălbenuşurile, zahărul, cacaua şi apa şi le fierbi la foc mic, până se îngroaşă. Iei vasul de pe foc, laşi să se răcească puţin şi adaugi margarina. Când crema este rece, adaugi nesul şi mixezi până devine cremoasă şi omogenă.

Insiropezi blatul răcit cu cappuccino, întinzi crema şi ornezi cu ciocolată rasă şi nucă de cocos.

 

 

Prajitura cu rom

Prajitura_cu_rom

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.